Wet PSA teleurstellend voor Vereniging Surinaamse Nederlanders

Vandaag in het Verleden
december 23, 2013
Nassaumijn Suralco toch weer in productie
december 23, 2013
Show all

Wet PSA teleurstellend voor Vereniging Surinaamse Nederlanders

De inhoud van de wet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) is teleurstellend en veroorzaakt een tweedeling onder de Surinamers. Dit zegt Mahin Jankie, voorzitter van Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) in reactie op de aanname van de wet vrijdagavond. Volgens Jankie krijg je door de wet PSA eerste en tweederangs Surinamers.

Volgens hem heeft de VSN begin 2013 schriftelijk aan De Nationale Assemblee (DNA) en de Surinaamse regering gereageerd om de Surinaamse diaspora gelijkwaardige rechten toe te kennen, zoals de Koninkrijkscommissie in haar Rapport van 1974 had voorgesteld en zoals Kaapverdië aan haar diaspora rechten heeft toegekend.

“De assemblee is hier totaal niet aan tegemoetgekomen. De NDP-regering is haar verkiezingsbelofte van voor 2010 helemaal niet nagekomen”. Een dubbele nationaliteit zou mogelijk worden gemaakt en het Toescheidingsverdrag zou worden nageleefd, zegt Jankie. Verder zou de regering met een diasporabeleid komen. Dat beleid is na ruim drie jaar niet eens in concept geproduceerd. “De Caricom burgers hebben in feite ook na deze PSA-wet, meer rechten dan de Surinaamse diaspora”, uit Jankie zijn misnoegen tegenover DWT.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.