Internationale waarnemers welkom bij verkiezingen 2020
augustus 6, 2019
Plan bouw nieuwe markt Nickerie reeds ingediend bij IsDB
augustus 6, 2019
Show all

Wet Beschermde Dorpsgebieden ongewijzigd

????????????????????????????????????

Afkondiging wordt sinds december 2017 afgewacht

De Wet Beschermde Dorpsgebieden zal voorlopig niet worden gewijzigd. Dit zegt fractielid Grace Watamaleo, van de Nationale Democratische Partij (NDP) in gesprek met Radio 10. De regering is bezig met een stappenplan die moet zorgen voor demarcatie van de woon- en leefgebieden van de dorpen.

Ook Theo Jubitana, voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), is het eens over de zekerheid die wet zal bieden als het wordt afgekondigd. Tenminste, totdat de nieuwe grondenrechten tot stand komen. Hij roept daarom de president op om de Wet Beschermde Dorpsgebieden nog voor de verkiezingen van 2020 af te kondigen.

De wet is sinds 22 december 2017 goedgekeurd door de Nationale Assemblee maar niet afgekondigd door president Desi Bouterse. De uitleg die het Managementteam Grondenrechten hieraan koppelt is dat de kritiek van de Inheemse en Marrongroepen, die per schrijven naar het staatshoofd was gericht, niet is ingetrokken. Watamaleo is volgende week terug in de stad en zal persoonlijk de afkondiging met de president bespreken zodat de wet in werking kan treden.

Comments are closed.