Westgrens Frans-Guyana kent nauwelijks besmettingen

Toename coronagevallen noopt tot strakkere, uitgebreidere veiligheidsaanpak
juni 3, 2020
Taxichauffeur aangehouden in zaak politieman die geld aannam
juni 3, 2020
Show all

Westgrens Frans-Guyana kent nauwelijks besmettingen

Terwijl in Suriname de Covid-19 teller binnen een week angstaanjagend gestegen is, kent ons buurland Frans-Guyana al geruime tijd een aantal van 400+ positieve gevallen in het land. Daar is er een gemiddelde stijging van 25 positief geteste Covid-gevallen per dag. Toch geeft de Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly, aan dat hoewel de situatie in zijn land er triest uitziet, Frans-Guyana in elk geval aan haar westgrens, zijnde Saint Laurent, nauwelijks tot geen gevaar vormt voor Suriname. Daar zijn er tot nu toe al een hele tijd slechts vijf Coronazieken in totaal, met een toename van 1 geval op 2 juni (gisteren).

De ambassadeur is optimistisch over de bestrijding van het virus hier dankzij het snelle handelen van het COVID-managementteam hier, voor wat betreft het sluiten en beheren van de grenzen. In Frans-Guyana zat dat anders en heeft men vooral in Saint Georges, bij de grens met Brazilië te maken met een snelle verspreiding van het virus. Joly is daarom goed gestemd over hoe de samenwerking tussen beide landen verloopt.

Joly onderstreept dat grensbewaking belangrijk is in de bestrijding van het COVID-19 virus. Gezien de situatie in Frans Guyana heel anders is dan in Suriname, geeft de ambassadeur aan wat wij als land kunnen meenemen hieruit.

Antoine Joly, de ambassadeur van Frans-Guyana in Suriname.

Comments are closed.