West Suriname gebied geïsoleerd door wegspoelen rijweg

Bij vijftienjarig bestaan: FHR opleidingsinstituut viert feest en levert academici af
augustus 21, 2015
China verschuift van exportland naar consumptieland met gevolgen voor wereldeconomie
augustus 21, 2015
Show all

West Suriname gebied geïsoleerd door wegspoelen rijweg

De rijweg naar West Suriname is donderdag ter hoogte van Drie Kokro over ongeveer 15 meter breed weggespoeld. Hierdoor zijn de bewoners van het achterliggend gebied geïsoleerd. Dat meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Dorpelingen van Bigi Poika en Tibiti kunnen hierdoor niet afreizen naar Zanderij en verder richting Paramaribo. Ook arbeiders van verschillende ondernemingen in het gebied zijn ingesloten.

De districtscommissaris van Para John de La Fuente heeft het gebied donderdag ook bezocht. Er is contact gemaakt met het ministerie van Openbare Werken (OW) bij wie de verantwoordelijkheid voor deze wegstrekking rust. Constructiebedrijf Haukes NV heeft donderdagavond in opdracht van OW al veldoriëntatie gedaan en een oplossing aandragen.

DC de La Fuente wil dat die oplossing spoedig komt, omdat de gemeenschap van het achterliggende gebied afhankelijk is van centrum Para en Paramaribo, voor afzetten van hun producten op de Centrale markt en te voorzien in hun behoefte. In Onverwacht moeten vooral administratieve zaken worden geregeld.

Comments are closed.