Werkzaamheden Zwartenhovenbrugstraat binnenkort afgerond

Caribische landen bediscussiëren de economische ontwikkelingen in relatie tot ACP en EU
mei 29, 2019
Sportverslagen – 29 mei 2019
mei 29, 2019
Show all

Werkzaamheden Zwartenhovenbrugstraat binnenkort afgerond

Ondernemers en buurtbewoners van de Zwartenhovenbrugstraat, tussen de Prinsenstraat en Drambrandersgracht, hebben uiteenlopende meningen als het gaat om de asfalteringswerkzaamheden van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Ze zijn het allen wel erover eens, dat de werkzaamheden dringend nodig waren, vanwege de slechte staat waarin de straat verkeerde. Echter duurt het afronden langer dan zij hadden doorgekregen.

“Ik heb van de voorman begrepen dat ze uiterlijk dit weekend gaan afronden, maar als ik kijk naar het tempo en de staat van de werkzaamheden, zijn ze zeker nog langer bezig”, geeft een verontwaardigde managers aan. Haar inkomsten zijn met de werkzaamheden drastisch achteruitgegaan. Verder geeft zij aan dat zij inkomsten derft, omdat Surinamers er niet van houden om ver te lopen, ze parkeren het liefst vlak voor de winkel. Zij vraagt zich tevens af waarom er in de avonduren niet gewerkt wordt. Een andere ondernemer geeft aan geen last te ondervinden van de werkzaamheden, alleen bij de stampwerkzaamheden moesten enkele machines uit.

De onderdirecteur Natte Civiel Technische Werken van OWT&C, Satish Mohan, geeft aan dat de strekking Prisenstraat tot de Drambrandersgracht bijna af is. De zware regens van de afgelopen dagen hebben de werkzaamheden niet al zodanig gestremd, geeft Mohan aan.

De eerstvolgende wegstrekking is het deel tussen de Saramaccastraat en de Gemenelandsweg. Mohan geeft verder ook aan hoe de aanpak van de laatste wegstrekking, namelijk de kruising dr. Sophie Redmondstraat en de Zwartenhovenbrugstraat zal worden aangepakt.

In november 2017 is er een aanvang gemaakt met de rehabilitatie van de Zwartenhovenbrugstraat. De bedoeling is om februari 2020 het geheel project op te leveren. De strekking vanaf de Nassylaan tot bijna Kwakoe, is inmiddels afgerond.

Comments are closed.