Werknemers Suralco-contractors worden benadeeld door werkgevers

Viering 40 jaar Srefidensi start vrijdag met spektakel van Nationaal Leger
november 18, 2015
Hoogste staatsonderscheiding voor Groot Opperhoofd der Trio Indianen
november 18, 2015
Show all

Werknemers Suralco-contractors worden benadeeld door werkgevers

Wantrouwen is groot onder verontruste arbeiders die de laan uit moeten, zegt bondsvoorzitter Leeflang

Het is de afgelopen weken en dagen duidelijk geworden dat er wantrouwen heerst onder de arbeiders van de Suralco-contractors van wie ongeveer 1800 worden afgevloeid. Er zijn de afgelopen tijd gevallen naar boven gekomen die erop moeten duiden dat arbeiders bewust of onbewust worden benadeeld door hun werkgevers.

Eén zo een geval is die van de department surpervisors. Deze werknemers opereerden rechtstreeks onder de Suralco en voor deze groep is in 2009, bij het begin van de jongste economische recessie, een afkoopregeling getroffen. Deze regeling geldt ook voor department surpervisors die na 2009 uit deze functie traden of werden ontslagen, zegt Murwin Leeflang, voorzitter van de Algemene Werknemers Organisatie, AWO.

Maar nu blijkt, volgens Leeflang, dat een groep van mogelijk 100 arbeiders van contractors die hierop aanspraak maakte niets heeft ontvangen. Dit, terwijl de contractors tegen de Suralco aangegeven zouden hebben dat die arbeiders wel zijn gecompenseerd. Dit soort van zaken hebben wantrouwen gecreëerd, meent Leeflang.

 

Comments are closed.