Wereldbank en Suriname onderhandelen over miljoenenlening

Today In Pop History  
september 6, 2016
Dagbladen overzicht 07 september
september 7, 2016
Show all

Wereldbank en Suriname onderhandelen over miljoenenlening

De Wereldbank en Suriname onderhandelen over een lening van honderd miljoen US dollar aan ons land. Dit heeft de bank op haar website bekendgemaakt. Het geld zal in twee tranches beschikbaar worden gesteld. “Na evaluatie is besloten om de voorbereidingen voort te zetten”, schrijft de Wereldbank over het project Verbetering van Fiscaal Beheer en het Economisch Concurrentie Vermogen. De verwachting is dat de lening rond 15 september zal worden goedgekeurd door de raad van bestuur van de bank.

Op haar website benadrukt de Wereldbank dat Suriname zwaar getroffen is door de fors gedaalde internationale prijzen van grondstoffen. Met dit plan wil de bank Suriname helpen om weerbaar te worden voor dergelijke schokken. Het geld zal pas beschikbaar worden gesteld als het land maatregelen, die nog worden bediscussieerd, zal hebben getroffen.

Suriname mag dan rekenen op twee tranches van vijftig miljoen US dollar ter verbetering van het belastingbeleid, het investeringsklimaat en de weerbaarheid tegen klimaatverandering. Het instituut schrijft verder dat het in nauw overleg is met de Caribische Ontwikkelingsbank, Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), om “gecoördineerd in te spelen op het dringend verzoek om hulp van de Surinaamse regering”. (DWT-online)

Comments are closed.