Welzijn: Nog geen overeenkomst Alcoa-Suriname

Vier combinaties en tien partijen registreren zich
maart 23, 2015
Vermogen beleidmakers moet bij wet vastgelegd worden
maart 23, 2015
Show all

Welzijn: Nog geen overeenkomst Alcoa-Suriname

Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), tevens topper bij Suralco, zegt dat er nog geen overeenkomst is getekend tussen Suriname en Alcoa.

Wel is er een ‘memorandum of understanding’, waarbij Alcoa bereid is de stuwdam over te dragen en Suralco af te stoten. De intentie is uitgesproken om de Brokopondo-overeenkomst, die tot 2033 loopt, te beëindigen. De voorwaarden zullen nog moeten worden uitgewerkt.

Welzijn zei zondag in het actualiteitenprogramma ‘Welingelichte Kringen’ van Radio ABC, dat het belangrijk is, dat het nieuwe bauxietbedrijf dat zal worden opgericht, moet leren uit de fouten uit het verleden. Van partijpolitieke bemoeienis mag geen sprake zijn. Het kan anders verkeerd gaan. Hij wees onder meer op de teloorgang van de Stichting Machinale Landbouw, Bruynzeel en Mariënburg. Dit lot moet Suralco niet ondergaan.

Het nieuwe bedrijf dat opgericht wordt, dient professioneel bestuurd te worden. Volgens Welzijn is er voldoende kennis in Suriname aanwezig om de bauxietsector concurrerend te kunnen draaien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.