Weigering Corbyn om op te stappen leidt tot meer kritiek

Dodental door aanslag op luchthaven Istanbul loopt verder op
juni 30, 2016
Regering geeft pg instructies op basis van artikel 148
juni 30, 2016
Show all

Weigering Corbyn om op te stappen leidt tot meer kritiek

Jeremy Corbyn, de partijleider van Labour, komt steeds verder onder vuur te liggen voor zijn weigering op te stappen na de desastreus verlopen Brexit-campagne. Een kopstuk uit de Lagerhuisfractie heeft zijn leiderschap nu offcieel betwist.

Angela Eagle kondigt donderdag aan dat ze het tegen de geplaagde Corbyn wil opnemen, meldt de BBC. Eagle stapte maandag uit het zogeheten schaduwkabinet – een gezelschap fractiewoordvoerders die als belangrijkste Labour-tegenvoeter dienen voor de bewindspersoon op hun beleidsterrein – omdat ze het vertrouwen in Corbyn zei te zijn verloren. Een twintigtal fractiegenoten deed de afgelopen dagen hetzelfde. De Lagerhuisleden zijn teleurgesteld in het volgens hen zwakke weerwerk dat Corbyn de voorstanders van de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie bood.

Ook premier David Cameron, die na het referendum zijn aftreden aankondigde, viel uit tegen Corbyn toen deze woensdag tijdens een debat in het parlement over de uitslag bleef hameren op de economische gevolgen voor het Verenigd Koninkrijk.  Eerder had Cameron tijdens het debat gezegd dat “iedereen moest nadenken over zijn of haar rol in de campagne rond het referendum”. Hij richtte zich ook nog even speciaal op Corbyn. “Ik weet dat de geachte partijleider zegt dat hij er alles aan gedaan heeft. Maar als dat zo is, zou ik er niet bij willen zijn als hij dat niet doet.”

Comments are closed.