Wegenautoriteit gaat looppad voor blinden aanleggen

Sport donderdag 18 mei 2017
mei 18, 2017
Cultuurdirecteur Stanley Sidoel ontheven
mei 18, 2017
Show all

Wegenautoriteit gaat looppad voor blinden aanleggen

Wens Blindencentrum gaat in vervulling

Het lopen van en naar het Blindencentrum wordt voor slechtziende en blinde personen binnenkort makkelijker. Er komt een speciaal looppad van het centrum aan de Dr. Sophie Redmondstraat naar de hoek van de Johan Adolf Pengelstraat.

Met de aanleg van het looppad gaat een jarenlange wens van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS), in vervulling. En daarvoor zorgt de Wegenautoriteit Suriname. Geo Nordon, directeur van de Wegenautoriteit, zegt dat de veiligheid van de doelgroep een kerngedachte is geweest.

 

Natasia Hanenberg-Agard, NSBS-directeur, is blij verrast met de toezegging van wat zij noemt ‘een duurzame voorziening voor de blinden en slechtzienden in Suriname’. Een groot deel van hen moet voor enig vertier naar het Blindencentrum. Dat het eindelijk via een loopstrook, aangelegd naar internationaal geldende veiligheidsvoorschriften, is een pak van haar hart.

Natasia Hanenberg-Agard, directeur van de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname en daarvoor aan het woord de directeur van de Wegenautoriteit Suriname, Geo Nordon. Binnenkort zullen blinden en slechtzienden via een praktische loopstrook vanaf de hoek van de Johan Adolf Pengelstraat het NSBS kunnen bereiken. Momenteel zit de Wegenautoriteit in de gunningsfase.

Comments are closed.