“Wees een Held! ” thema van de bloedinzamelingsactie Bloedbank

Belgische invasie in ’dorp van 1 euro’
november 21, 2017
Info 10 – Nancy Dompig over Sips & Bites – 21 november 2017
november 21, 2017
Show all

“Wees een Held! ” thema van de bloedinzamelingsactie Bloedbank

“Wees een Held! ” is het thema van de bloedinzamelingsactie die de Bloedbank van 27 november tot en met 2 december organiseert. Middels deze activiteit wilt de Bloedbank de bewustwording in de gemeenschap creëren over het belang van het redden van mensenlevens, door bloed te doneren.

De bloedbank roept alle donoren op, om hun bloed af te staan (indien het weer tijd is voor hen om af te staan). Ook nodigt de Bloedbank alle gezonde mensen tussen 18 – 55 jaar uit om donor te worden. Samen kunnen wij met onze bloeddonoren het jaar goed afsluiten met nog een bloeddonatie voor 2017.

De bloedinzamelingsactie wordt gehouden om de bloedvoorraad een boost te geven en de ziekenhuizen beter te kunnen voorzien. De belangrijkste reden om bloed te doneren is om uw medemens te helpen. De oproep wordt gedaan naar potentiële donoren die interesse hebben om bloeddonor te worden.

De criteria om bloeddonor te worden zijn: – je bent tussen de 18 – 55 jaar; – je weegt minimaal 50 kg; – je bent en voelt je gezond.  Voor meer informatie over het bloeddonorschap, mag men dan langslopen bij de Bloedbank

Comments are closed.