Weer toegang tot EU-markt voor Surinaamse garnalen

President Bouterse start gesprekken over crisisprogramma’s
september 14, 2016
Hillary Clinton hervat donderdag presidentscampagne
september 14, 2016
Show all

Weer toegang tot EU-markt voor Surinaamse garnalen

Suriname mag weer seabob garnalen exporteren naar de Europese Unie (EU). Het garnalenexportverbod naar de EU-markt is opgeheven. Eerder was verwacht dat de toestemming voor het hervatten van de export door SAIL, pas in oktober gegeven zou worden. Door slagvaardigheid van SAIL, is deze datum vervroegd, zegt de voorlichting van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

SAIL heeft zijn waterzuiveringsinstallatie, waterzuiveringsmeters en waterreservoirs, opslagtanks en ijsopslag faciliteiten vernieuwd en er is weer sprake van regulier onderhoud. Minister Soeresh Algoe van LVV, feliciteerde vandaag de directeur van SAIL, Paul Lank, met het bereikte resultaat.

Bij de dochteronderneming Seafood Industries Suriname (SIS), die ook niet mocht exporteren, wordt hard gewerkt aan het leggen van de laatste hand aan “het stellen van orde op zaken”. SIS is opgezet voor verwerking van seabob garnalen. Om te voorkomen dat het bedrijf weer in de problemen komt, zal veel aandacht besteed worden aan onderhoud en waar nodig zullen zaken worden aangescherpt, zegt LVV. Starnws

Comments are closed.