Weekend lockdown opgeheven, avondklok blijft gehandhaafd

Magic 10 – 12 september 2020
september 12, 2020
Website BOG geheractiveerd
september 14, 2020
Show all

Weekend lockdown opgeheven, avondklok blijft gehandhaafd

De lockdown in het weekend is opgeheven. Dat maakte President Chan Santhoki gisteravond bekend in een toespraak op tv. De avondklok blijft gehandhaafd van 8 uur ‘savonds tot de volgende morgen 5 uur. Het samenscholingsverbod is gesteld op niet meer dan tien personen. De maatregelen gelden tot en met zondag 27 september

Het proces tot het veilige Nieuwe Normaal is ingezet. De protocollen voor de verschillende sectoren zijn ontwikkeld en zullen worden geïmplementeerd. Er zal een strakke monitoring zijn op naleving van deze protocollen , stelt de president.

Wij zijn voorzichtig optimistisch maar tegelijkertijd moeten onze ogen niet gesloten houden voor de realiteit , zegt Santhoki. De laatste twee weken is er duidelijke een trend van daling merkbaar van het aantal Covid 19 positieven. Maar gelet op de cijfers, is de gewenste omstandigheid nog niet bereikt.

U hoorde President Chan Santhoki in zijn statement over de aangepaste maatregelen die zullen gelden tot en met 27 sept. De weekend lock-down wordt opgeheven. Het Uitgaansverbod van 20:00 uur in avond tot 05:00 in de ochtend blijft echter van kracht.

Comments are closed.