Wederspannig gedrag door politie uitgelokt en verzwegen

Deur wapenwinkel in Amerika dicht voor moslims
juli 22, 2015
Today in Pop History
juli 23, 2015
Show all

Wederspannig gedrag door politie uitgelokt en verzwegen

Facebook filmpje ontlast verdachten

De twee mannen, van wie enkele weken geleden een filmpje op Facebook circuleerde, waarin te zien is dat ze vermoedelijk wederspannig gedrag tegen de politie vertoonden, zijn door het Hof van Justitie vrijgelaten. Dit verneemt Radio 10 van hun advocaat Maureen Nibte. In het filmpje dat op social media rondging, was onder meer te zien, hoe één van de verdachten met een ‘flying kick’, een politieagent te lijf gaat.

De rechtercommissaris in strafzaken, had de aanhouding van het duo in eerste instantie met dertig dagen verlengd, maar de advocaat ging met succes hiertegen in beroep bij het Hof van Justitie. De advocaat voerde onder andere aan dat bij navraag is gebleken, dat het eerst de politieagenten zijn geweest die, zonder enige aanleiding daartoe, fysiek geweld hebben toegepast tegen de jongemannen.

Kennelijk vanwege het feit dat zij er de oorzaak van waren dat de zaak uit de hand is gelopen, hebben de agenten bij aankomst op de politiepost geen woord gerept over het incident. Terwijl het voorval zich al op 20 mei had voorgedaan, kwam recent pas onder de aandacht van Justitie.

De aanhouding van het verdachte tweetal, op 29 mei, door het A-Team verliep ook niet bepaald zachtzinnig. Ze liepen daarbij enkele botbreuken op.

In ieder geval zijn de heren vorige week maandag op vrije voeten gesteld. Het Hof is van oordeel dat er kennelijk geen ruchtbaarheid aan de zaak zou zijn gegeven, als het filmpje niet op social media was geplaatst.

Comments are closed.