Wederom bewaakte scheidslijn ingesteld tussen kustvlakte en binnenland

Dienstverlening ziekenhuizen weer aangescherpt
juni 1, 2020
Bedrijfsleven wil politieke rust en stabilisatie Surinaamse munt
juni 1, 2020
Show all

Wederom bewaakte scheidslijn ingesteld tussen kustvlakte en binnenland

Het binnenland is wederom afgesloten van de kustvlakte. Dit is direct besloten na het bijzonder groot besmettingsgevaar van COVID-19. Er zijn enkele haarden in het binnenland waar er sterke aanwijzingen zijn dat er een uitbraak heeft plaatsgevonden; die worden momenteel onderzocht. Voor nu geldt weer de regel dat er alleen essentieel personenverkeer toegestaan is vanuit en naar het binnenland. Mensen die voorbij de afbakening tussen de twee zones willen gaan, hebben een schriftelijke toestemming nodig van het Management Team, dat is gehuisvest bij het kabinet van de President:

Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid.

De bewaakte scheidslijn tussen de kustvlakte en het binnenland, is wederom ingesteld; controle bij de check-points wordt verscherpt. Dit vanwege de community spreading van COVID-19. Suriname heeft de alertheids-status van code rood. Dat wil zeggen dat er sprake is van verspreiding in de gemeenschap met onbekende bron.

Ondertussen, is het dorp Klaaskreek vanaf zes uur gisteravond in zelf-quarantaine gegaan. DC Yvonne Pinas behoort tot één van de positief geteste gevallen en zij heeft in Klaaskreek haar stem uitgebracht op 25 mei. De kapitein van het dorp heeft daarom besloten Klaaskreek af te sluiten; niemand mag het dorp binnen. Het wachten is op een nieuwe statement van president Desi Bouterse over de te nemen nieuwe maatregelen die moeten gelden in het land.

Comments are closed.