Watson wacht resolutie af na ontheffing door RVM

Surinaamse Houtunie luidt alarmbel
maart 26, 2014
Paraguay en Colombia willen ruimer mandaat Venezuela
maart 26, 2014
Show all

Watson wacht resolutie af na ontheffing door RVM

Nu zijn ontheffing als directeur van het ministerie van Sportzaken is bekrachtigd door de Raad van Ministers, wacht Michael Watson de ontheffingsresolutie af.

Voor Watson is de toelichting, die in de resolutie zal moeten worden gegeven, belangrijk voor het uitstippelen van het na-traject dat hij wil volgen.

Watson werd maandag in een brief van minister Sportzaken Ismanto Adna meegedeeld dat hij per direct was ontheven uit zijn functie. De reden voor de ontheffing is omschreven als ‘veranderde beleidsinzichten’.

Overigens,  zegt Watson, was hij dinsdag normaal op kantoor en heeft hij zich voorgenomen naar het werk te gaan totdat zijn ontheffing geformaliseerd is.

“Een directeur kan alleen per resolutie aangesteld worden en die kan ook alleen per resolutie ontheven worden” benadrukt de carrière ambtenaar.

Watson benadrukt dat hij respect heeft voor de eventuele politieke motieven achter deze beslissing. Als de president heeft besloten mij te ontheffen vanwege veranderde beleidsinzichten heb ik daar respect voor en moet ik de ruimte bieden om invulling te geven aan die veranderde beleidsinzichten. Watson is sinds 2009 directeur van Sportzaken nadat hij daarvoor twaalf jaar had waargenomen in die functie. Hij begon zijn carrière als leerkracht waarna hij enkele jaren fungeerde als hoofd opleidingen bij Sportzaken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.