Waterschappen gaan infrastructuur zelf onderhouden

Dagbladen overzicht – 25 september 2019
september 25, 2019
Data belangrijk in strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes
september 25, 2019
Show all

Waterschappen gaan infrastructuur zelf onderhouden

Deel van verzelfstandiging

De 12 inliggende waterschappen in het district Nickerie gaan op een gegeven moment hun infrastructuur zelf moeten onderhouden. Dit is deel van de verzelfstandiging waarvoor ze worden klaargestoomd zegt Guido van de Kooye, voorzitter van de Commissie Begeleiding Waterschappen. Tot op heden onderhoudt de overheid dammen, sluizen en kanalen in de verschillende gebieden binnen de waterschappen. Wanneer deze taak aan hen wordt overgedragen zullen ze zelf de financiële middelen moeten genereren om het uit te voeren. Dan zal middels een jaarlijkse begroting, opgesteld door het bestuur, bepaald worden hoeveel elke boer binnen een waterschap gaat moeten bijdragen, aldus Van der Kooye.

Nadat de verschillende keuren van de waterschappen vorig jaar in het Staatsblad van de Republiek Suriname zijn gepubliceerd, en deze daarmee wettelijk in werking traden, zullen de waterschappen in oktober hun schouw moeten houden. De schouw is de volgende belangrijke stap op weg naar verzelfstandiging.

Guido van der Kooye, voorzitter van de Commissie Begeleiding Waterschappen, over het verzelfstandigingsproces die de waterschappen in Nickerie nu ondergaan.

Comments are closed.