Wateroverlast door kleine ingrepen districtscommissarissen danig onder controle zegt minister OW

Voedselpakketten moeten zo snel mogelijk bij behoeftigen terecht komen
juni 14, 2021
Overgroot deel ambtenarij zal niet veel merken van belasting op SRD 1000-toelage
juni 14, 2021
Show all

Wateroverlast door kleine ingrepen districtscommissarissen danig onder controle zegt minister OW

Door verschillende acute ingrepen die districtscommissarissen met ondersteuning van de ministeries van Openbare werken, Regionale ontwikkeling en Landbouw Veeteelt en visserij de afgelopen weken hebben gepleegd is het in de districten Coronie en Nickerie aardig gelukt het overtollig water op vele plekken weg te krijgen. In opdracht van president Chandrikapersad Santhokie waren de ministers van OW, ROS en LVV in de districten om samen met de gemeenschappen oplossingen te zoeken voor de wateroverlast van de afgelopen weken. Volgens minister Riad Noermohamed van OW moeten er voor dit moment nog enkele zaken op orde worden gebracht die hij met de president zal bespreken maar is het directe gevaar van overstromingen door de zware regens die nu aan het afzwakken zijn, geweken.

Ondertussen zal de regering opzoek moeten gaan naar financiën om enkele grote infrastructurele waterkeringswerken uit te voeren en om pompen in orde te maken voor de regens die elk jaar zullen toenemen. Pompen die in de vorige regeerperiode uit een creditline met India waren aangeschaft liggen nu nog vernietigd bij op verschillende ministeries vertelt Noermohamed.

De minister geeft aan dat hij ook met de uitdaging wordt geconfronteerd om middelen te zoeken voor aanpak van de vele zandwegen in de districten die als gevolg van de zware regens ook danig zijn verslechterd.

Comments are closed.