Watermeetinstrument Weg naar Zee vernietigd

Braziliaan overlijdt na bedolven te zijn in goudput
maart 1, 2016
Enorme rij bij consulaat door prijsverhoging toeristenkaart
maart 1, 2016
Show all

Watermeetinstrument Weg naar Zee vernietigd

Vandalen hebben de waterstand registratie apparatuur te Weg naar Zee vernietigd. Het slot is gebroken en de stellage is kapot. Deze handeling maakt het riskant voor de kleidam, zegt het ministerie van Openbare Werken. “Dit zorgt ervoor dat er geen waterstanden kunnen worden opgenomen,” zegt Armand Amatali, hoofd van de afdeling Waterloopkundige Dienst van het ministerie. “Het is riskant gezien de cruciale situatie van de kleidam.”

Door de kans dat onverlaten wederom schade toebrengen aan de apparatuur, wordt uitgekeken naar mogelijkheden om onder toezicht weer een meetinstrument op de plek te plaatsen. Amatali vindt het triest dat dit soort gevallen zich voordoen. “Derden kunnen geen gebruik maken van het meetinstrument, omdat wij de database onderhouden,” legt hij het nutteloos vandalisme uit.

Het ministerie heeft aangifte gedaan bij de politie, maar vraagt ook de samenleving om alert te zijn bij het zien van onrechtmatige handelingen. Amatali sluit sabotage niet uit. Voorlopig zal er worden gewerkt met de opgenomen standen te Nieuw-Amsterdam om een gemiddelde te berekenen en een beeld te hebben van de waterstandontwikkelingen te Weg naar Zee. Starnws

Comments are closed.