Waterkant nu volledig open

Soeknandan nieuwe assistent-secretaris-generaal Caricom
december 20, 2013
Dc Kasto: verbetering alcoholmisbruik Waterkant
december 20, 2013
Show all

Waterkant nu volledig open

Het tweede gedeelte van de ‘nieuwe’ Waterkant is donderdag voor het publiek geopend. Dit deel loopt achter de warungs langs tot de SMS-pier. Het eerste deel, van het Fort Zeelandia tot aan de muziekkoepel, werd juni dit jaar heropend. Het civieltechnische gedeelte van de werkzaamheden aan de Waterkant is nu afgerond. De tweede fase, de herinrichting, volgt komend jaar. Er komt ook nog een steiger die ongeveer ter hoogte van de muziekkoepel en de eerste warung tot over de rivier zal lopen. “Medio 2014 willen we die afhebben, zegt Ravi Patandin van consultancybureau Ilaco aan  DWT.” De steigerpalen staan er al.

Mark Rommy,  directeur Civiel Technische Werken van Openbare Werken, rekende uit dat er in totaal vijfduizend vierkante meter boulevardruimte bij is gekomen. Er wordt volgens Rommy binnenkort een consultant aangetrokken voor de herinrichting.

In oktober vertoonde de nieuwe damwand achter Fort Zeelandia verzakkingen. Hierover werden veel vragen gesteld, herinnert Ravi Patandin zich. Direct na de vaststelling is er poolshoogte genomen. Toen werd geconstateerd dat de kustbeveiliging intact is. De stalen damwanden vormen de hoogwaterbescherming en de strook van  de damwand de rivier is opgevuld  met stenen als erosiebescherming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.