Wan Okasi vraagt om uitbetaling achterstallige COVID-compensatie

Traject ingezet staat van beschuldigingstelling Hoefdraad
juli 29, 2020
Sportverslagen – 29 juli 2020
juli 29, 2020
Show all

Wan Okasi vraagt om uitbetaling achterstallige COVID-compensatie

Ondanks de gedane toezegging wachten de groep mensen met een beperking nog steeds op de uitbetaling van de beloofde COVID-steun. De stroeve wijze waarop de uitkeringen plaatsvinden geniet ook geen schoonheidsprijs, laat Stichting Wan Okasi weten. Voorzitter Aniel Koendjbiharie geeft aan dat de stichting vorige week reeds aan de bel heeft getrokken. Er is toen contact gelegd vanuit de overheid.

Hem is beloofd dat de COVID-compensatie samen met de sociale uitkering zal worden uitbetaald. Volgens Koendjbiharie zou het beter zijn om de uitkeringen in delen te betalen in plaats van uit te stellen totdat het volledig bedrag beschikbaar is. Het laat ruimte open voor het ontstaan van een politiek steekspel met als inzet het belang van de doelgroep, zoals de Wan Okasi-voorzitter heeft gemerkt.

Aniel Koendjbiharie, voorzitter van Stichting Wan Okasi, de organisatie die zich inzet voor de behartiging van de belangen van de mens met een beperking in Suriname. Hij doet een beroep doet op het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om nog deze week over te gaan tot de uitbetaling van de achterstallige COVID-compensatie. Volgens cijfers van Sociale Zaken ontvangen 10.251 mensen met een beperking steun. In verband met de ontstane crisis vanwege COVID-19 werd gemeend het bedrag van SRD 325 op te trekken naar SRD 1.000, en dat voor de duur van zes maanden. De extra toelage is in mei alleen uitbetaald geworden.

Comments are closed.