Waidoe roept op podium NDP op tot samenwerking

Dagbladen overzicht – 17 juni 2019
juni 17, 2019
Zandwegen Nickerie wacht rehabilitatie
juni 17, 2019
Show all

Waidoe roept op podium NDP op tot samenwerking

President Bouterse doet wederom beloftes aan Nickeriaanse rijstboeren

William Waidoe, die op 13 mei 2019 in het parlement afzwaaide als lid van de Pertjajah Luhur (PL) en vervolgens plaatsnam bij de coalitie, maakte zaterdag in Nickerie officieel zijn lidmaatschap van de Nationale Democratische Partij (NDP) bekend. Dat gebeurde tijdens een massameeting van de partij in het district. Hiermee is dan ook een eind gekomen aan alle speculaties over Waidoe ’s huidige politieke voorkeur. De volksvertegenwoordiger deed als NDP ‘er de oproep om gezamenlijk als natie te gaan voor de opbouw van Suriname.

Tijdens de bijeenkomst werden beelden getoond van zaken die de regering Bouterse II de afgelopen heeft gerealiseerd. Daarbij ook beelden van enkele ondernemingen die als voorbeeld moeten dienen van ondernemerschap. Het staatshoofd maakte ter plekke opnieuw beloftes dat hij zich zal inzetten voor leningen aan kleine rijstboeren, met rentes tussen 8 en 9%.

Aan het woord werden veel toppers binnen de NDP gelaten, onder wie diverse ministers, de partij-afdelingsvoorzitter van Nickerie, Edgar van Genderen, en hoofdbestuurslid Hanisha Jairam. Opmerkelijk genoeg ontbrak Rashied Doekhie die toch wel geldt als de ‘ston futu’ van de NDP in het district alsook medeparlementariër Giliano Snip. Bouterse noemde Doekhie ’s naam wel in zijn dankwoord tot de partijleden die zich in het verleden hard hebben ingezet in Nickerie.    

Comments are closed.