Waidoe op de politieke ‘transfermarkt’

Sportverslagen – woensdag 2 januari 2018
januari 2, 2019
Sportverslagen – donderdag 3 januari 2018
januari 3, 2019
Show all

Waidoe op de politieke ‘transfermarkt’

Overstap naar NDP behoort tot de mogelijkheden

Somohardjo ligt niet wakker van uitlatingen Waidoe

 

William Waidoe, is nu nog lid van Pertjajah Luhur (PL). Maar of dat in de toekomst zo zal blijven, is maar de vraag. Waar het PL-assembleelid de voorbije maanden nog glashard ontkende de overstap naar een andere partij te overwegen, liggen alle opties nu open.

Waidoe zegt zich niet meer thuis te voelen in PL. Naar eigen zeggen staat zijn positie in de partij ter discussie. De druppel die de emmer deed overlopen, was de behandeling van de zogenoemde ID-kaartenwet in het parlement.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt zich geen zorgen te maken over Waidoe. De kiezers stemmen niet op een persoon, maar op de ideologie van Pertjajah Luhur. Over de positie van Waidoe en met name een plek op de kandidatenlijst bij de verkiezingen in 2020, zegt Somohardjo dat niet hij bepaalt wie wel of geen plek krijgt.

PL-voorzitter Paul Somohardjo. In december, bij de viering van twintig jaar Pertjajah Luhur, gaf Waidoe nog de verzekering de partij niet te verlaten. Ook in eerdere interviews met Radio 10 verwees hij geruchten over een aanstaand vertrek richting de NDP naar het rijk der fabelen.

Comments are closed.