Waarnemend pg wil samen met politie veiligheidsgevoel vergroten

Varkensector boert goed
januari 2, 2015
Politie zal extra aandacht besteden aan verkeersveiligheid
januari 2, 2015
Show all

Waarnemend pg wil samen met politie veiligheidsgevoel vergroten

Roy Baynath Panday Waarnemend procureur-generaal (pg) wil samen met het Korps Politie Suriname intensief samenwerken om het veiligheidsgevoel in het land te vergroten. Er zal regelmatig worden geëvalueerd en waar nodig aanpassingen gepleegd. Vervolgingsambtenaren zullen ook zoveel mogelijk aanwezig zijn op de plaats waar een delict is gepleegd.

Dit kan in Paramaribo en Wanica veel gemakkelijker, maar ook via een videolink is het nu mogelijk om kennis te nemen van de situatie. Baynath Panday is vanaf december belast met de waarneming, aangezien pg Soebhaas Punwasi met verlof is en aansluitend hierop met pensioen gaat.

Baynath Panday zei bij de jaarafsluiting van het korps dat hij blij is met de ondersteuning die toegezegd is door de voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Robby Ramjiawan en de korpsleiding. De openbare aanklager benadrukte dat de politie de werkarm is van het Openbaar Ministerie. De aansturing zal verder worden vergroot om in het gehele grondgebied het veiligheidsgevoel te waarborgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.