Waarnemend directeur EBS in verzekering gesteld

Leiding RGD hoopvol dat onderhandelingen met artsen resultaat zullen leveren
september 22, 2015
Moengo Festival of Arts heeft weer zijn waarde bewezen, zegt initiatiefnemer Marcel Pinas
september 22, 2015
Show all

Waarnemend directeur EBS in verzekering gesteld

De op non-actief geplaatste waarnemend directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Willy Duiker, is maandag in verzekering gesteld. Het Openbaar Ministerie is bezig met een onderzoek naar een ‘Mega Fraudezaak’ bij het bedrijf. Deze kwestie werd aangezwengeld door het toenmalige Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS). Duiker wordt verhoord in deze zaak.

Een speciaal onderzoeksteam van de afdeling Fraude heeft Duiker eerder ook gehoord. Op basis van het onderzoek zijn er voldoende belastende feiten en omstandigheden ontdekt om Willy Duiker aan te merken als verdachte. Op 9 september is als eerste de directeur van NV Greenland, Dick van Kanten, aangehouden. Nadat de rechter-commissaris de inverzekeringstelling rechtmatig getoetst had, werd in hoger beroep de beschikking vernietigd. Volgens de raadkamer van het Hof van Justitie was de inverzekeringstelling niet gegrond. Raadsman Benito Pick stelde dat er geen sprake is van fraude. Het gaat volgens hem om een civiele zaak.

Het Openbaar Ministerie voerde aan dat er sprake is van verduistering in de kwestie van levering van een noodstroomaggregaat en twee mobiele noodstroominstallaties aan de EBS. In het contract staat dat nadat 50% van het bedrag betaald is, de levering moest plaatsvinden. Dit is niet gebeurd, terwijl NV Greenland voor 100% zou zijn uitbetaald. De vervolging concludeerde dat één of meerdere vertegenwoordigers van EBS betrokken zijn bij deze zaak. STARNWS 

Comments are closed.