VSB wil onderzoek gunning brandweer

Indonesië boos op Australië wegens afluisteren telefoon president
november 19, 2013
President Venezuela mag per decreet regeren
november 20, 2013
Show all

VSB wil onderzoek gunning brandweer

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) vindt dat onderzoek moet komen naar de controversiële aanbesteding voor brandweermateriaal. Het is de plicht van “een zichzelf respecterende overheid om vermeende onmaatschappelijke handelingen ten nadele van de Staat Suriname een halt toe te roepen en de nodige maatregelen te treffen tegen functionarissen en bestuurders die zich hieraan schuldig mochten hebben gemaakt”, stelt de organisatie in een communiqué.

 

Volgens de directie van Surishopping is onterecht een gunning gegeven aan een bedrijf dat als hoogste had ingeschreven, terwijl volgens de bestekvoorwaarden duidelijk beschreven was welke goederen geleverd dienen te worden. Ook de barcodes zijn daarbij vermeld. Afwijking van wat geëist was dus onmogelijk. De VSB is daarom verbaasd dat de gunningadviescommissie het advies uitbrengt om de levering van Persoonlijke Standaards uitrusting en attributen voor de Brandweer te gunnen aan de hoogste inschrijver op basis van ‘moderne inzichten en nieuwe opvattingen’.

 

De VSB had verwacht dat de regering, gelet op haar beleidsvoornemen voor goed bestuur en bestrijding van corruptie, een diepgaand onderzoek zou instellen naar de feiten. Dit zou bij voorkeur moeten door een deskundige en onafhankelijke commissie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.