VSB WIJST OP HET BELANG VAN VETROUWEN IN DE RECHTSSTAAT

Vreedzame betoging burgercollectief gaat door
juli 12, 2017
Project voor fiscale hervomingen kan formeel van start
juli 12, 2017
Show all

VSB WIJST OP HET BELANG VAN VETROUWEN IN DE RECHTSSTAAT

Het Bestuur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft met gepaste bezorgdheid kennis genomen van de berichtgeving in de media met betrekking tot de kritiek op het functioneren van het Openbaar Ministerie en in het bijzonder de Procureur-Generaal. Het besluit van de President om terug te komen op zijn eerdere beslissing om het vertrouwen in de PG op te zeggen wordt in dit kader toegejuicht.

Het Bestuur van de VSB acht het fundamenteel, dat de regering zorgvuldig omgaat met deze kwestie, aangezien het de potentie heeft om nationaal en internationaal te leiden tot een zeer ernstige verstoring van het vertrouwen in de rechtsstaat in Suriname, in het bijzonder de scheiding der machten.

De VSB wijst er uitdrukkelijk op, dat overal ter wereld investeerders de naleving van de beginselen van de rechtsstaat in overweging nemen, wanneer investeringsbeslissingen genomen moeten worden. Suriname kan dus investeringen mislopen, indien er geen vertrouwen is in de rechtsstaat, hetgeen negatieve gevolgen zal hebben voor de stimulatie van economische bedrijvigheid en de creatie van werkgelegenheid, welke na de contractie van de economie in 2016 zeer noodzakelijk zijn.

De VSB hoopt derhalve, dat de regering de grondbeginselen van de rechtsstaat onverkort zal respecteren en het nationaal belang verder zal laten prevaleren in deze kwestie.

Comments are closed.