VSB NIET OPTIMISTISCH OVER VOORSTELLEN REGERING’

Prijzen bouwmaterialen verschillen enorm in winkels
september 14, 2016
Dagbladen overzicht 15 september
september 15, 2016
Show all

VSB NIET OPTIMISTISCH OVER VOORSTELLEN REGERING’

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is niet optimistisch over de voorstellen die dinsdag door de president zijn gepresenteerd. Bryan Renten, voorzitter van de VSB liet na na afloop van de ontmoeting met het staatshoofd in duidelijke bewoordingen geen twijfel hierover bestaan.

Renten zegt dat een reshuffeling niet zal werken, althans niet zonder een gedegen plan over wat de regering precies wil. Als de regering weet waar ze naar toe wil, kan je personen vervangen. De VSB-delegatie werd als eerste ontvangen door het staatshoofd in het kader van een reeks gesprekken met en presentaties aan maatschappelijke roepen en organisaties van het bedrijfsleven. De gepresenteerde projecten en voorstellen moeten het Stabilisatie- en herstelprogramma ondersteunen.

De VSB-directeur zegt naar aanleiding van de herschikking van het kabinet, dat in het bedrijfsleven “eerst gekeken wordt naar wat wij willen en dan zetten wij mensen in.” Hij concludeert dat de afgelopen periode zaken niet goed doordacht zijn uitgevoerd, waardoor de regering in de problemen is geraakt. Dat kan veranderen, mits ze een pen oor heeft voor de voorstellen die worden aangedragen. Renten zegt dat enkele van de plannen de komende maanden uitgevoerd zullen worden.

Comments are closed.