Telethon in Nederland voor SU4SU
juni 25, 2020
Sportverslagen – 25 juni 2020
juni 25, 2020
Show all

VSB en ASFA werken aan herstel economie

Middels een presentatie hebben de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse fabrikanten (ASFA) hun leden en de gemeenschap geïnformeerd over de te nemen maatregelen voor een geleidelijke herstart van de economie. Samen met verschillende bedrijven is een programma ontwikkeld, “Safe Store”, waarin winkeliers worden ingelicht hoe besmettingen met het covid-19 virus te voorkomen. Volgens Bryan Renten, voorzitter van de VSB, zijn er op dit moment twee activiteiten die worden uitgevoerd, het openen van de winkels en de veiligheid van zowel de winkelier als de klant.

Renten is blij met de versoepeling van de lockdown-maatregelen. Het is verwacht baar dat zeker 25 procent van de kleine bedrijven hun deuren zouden moeten sluiten indien er sprake zou zijn van nog 1 maand total lockdown. Dit kan leiden tot inkrimping van het personeel bij de bedrijven. De VSB-topman is voorstander van goed overleg tussen werkgever en werknemer.

U hoorde wederom Bryan Renten, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven. Hij pleit voor stimulering van het bedrijfsleven zodat er een begin gemaakt wordt met het herstel van de economie.

Comments are closed.