‘Spin-off effect olieindustrie belangrijker dan exploitatie’
oktober 25, 2019
10 Mobiel – Renzo Tjon A Joe – 25 oktober 2019
oktober 25, 2019
Show all

Vrijwilligers helpen in huize Ashiana

Personeel nog in aktie

Medewerkers bij huize Ashiana zijn ontvreden over het feit dat ze nog niet kunnen beschikken over hun achterstallige gelden. De bond en het ministerie van Sociale Zaken kwamen in 2018 overeen dat elke medewerker SRD 8.000 krijgt. Dit, na jarenlange CAO onderhandelingen. Het personeel is vanaf 16 oktober in aktie.

Hortencia Hubbard, één van de vrijwilligers bij Huize Ashiana gaf vanmorgen aan dat alleen vrijwilligers, op de hoofdzusters na, het tehuis nu draaiende houden. En, de vrijwilligers gaan net zo lang door totdat de akties zijn opgeschort.

Hortencia Hubbard, één van de vrijwilligers die nu samen met hoofdzusters zogt voor de oudjes in Huize Ashiana.

Minister Andre Misiekaba, die Christien Polak dit jaar opvolgde, heeft een afspraak gemaakt voor vandaag met het bondsbestuur onder leiding van Ronald Hooghart. Wie schetst zijn verbazing wanneer de minister gisteren al een bezoek brengt aan Ashiana en er verkondigt dat alhoewel hij begrip heeft voor de personeelsactie, hij het niet kan toestaan. Misiekaba zou daarbij ook personen hebben meegebracht om het werk voort te zetten. Hooghart gaf tegenover Radio 10 aan, niets te begrijpen van het handelen van de minister van Sociale Zaken. 

Ronald Hooghart, voorzitter van de bond bij Huize Ashiana. Volgens hem is het personeel ondanks hun onvrede gewoon aan het werk.

Comments are closed.