Vrijdag ook geen schoolvervoer

Linus Diko nieuwe president-commissaris Grassalco
maart 4, 2016
Regering krijgt sneer voor achterstallige betalingen schoolvervoer
maart 4, 2016
Show all

Vrijdag ook geen schoolvervoer

In De Nationale Assemblee hebben diverse politici donderdag hun bezorgdheid geuit over kinderen en leerkrachten die de school niet kunnen bereiken. Sinds maandag is het schoolvervoer lamgelegd. Diana Pokie (ABOP) zei dat er een achterstand in het binnenland dreigt te ontstaan. Repetities moesten worden uitgesteld. Naomi Samidin (NDP) haalde aan dat ruim zeventig procent van leerlingen en leerkrachten in Saramacca en Para, de school niet kunnen bezoeken. Het probleem speelt landelijk.

Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur deelde mee dat alle stukken van bushouders bij de bank liggen. Deze zijn al een tijdje in orde gemaakt door zijn ministerie. Het fiat moet door het ministerie van Financiën gegeven worden. Peneux zei dat van boothouders niet alle stukken in orde waren gemaakt, maar hier wordt met man en macht aan gewerkt.

Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat vrijdag de bussen niet zullen rijden. Ook de boten die schoolkinderen vervoeren, blijven in actie. Hij haalt aan dat nog steeds niet iedereen is betaald. Per dag krijgen enkele leden van OBS geld. “Wij willen geen verdeel- en heerssituatie. Iedereen heeft het geld hard nodig. De booteigenaren hebben het extra moeilijk,” zegt Themen.

Comments are closed.