‘Vrienden van de Bloedbank’ doen oproep: Bloeddonaties redden levens

AOV-gelden gestolen
januari 23, 2019
Media geeft vertekend beeld over crisis Venezuela vindt president Bouterse
januari 23, 2019
Show all

‘Vrienden van de Bloedbank’ doen oproep: Bloeddonaties redden levens

De vereniging ‘Vrienden van de Bloedbank’ is bezorgd en heeft de taak op zich genomen het aantal bloeddonaties weer te doen stijgen. De Ware Tijd kwam vorige week met het nieuws naar buiten dat er sinds december een tekort is aan bloed en bloedproducten in alle bloedgroepen. Dat betekent dat veel grote operaties niet uitgevoerd worden. Het is een zorgwekkende situatie zegt Bill Fung Loy, één van de trekkers van ‘vrienden van de Bloedbank’.

Het lijkt een “ver-van-mijn-bed-scenario”, die zich soms dichter dan gedacht kan uitspelen en dat wordt juist onderschat meent Fung Loy. Het draait niet slechts om het bloed dat wordt gedoneerd. De producten die eruit gehaald worden spelen een even grote rol.

Als lid van de vereniging ‘Vrienden van de Bloedbank’ plaatst hij wel een kanttekening bij de regels die gelden voor het kunnen doneren van bloed. Specifiek bij de toegestane leeftijdsgrens.

Het is niet de eerste keer dat er een ernstig tekort aan bloed is opgetreden. Fung Loy is blij dat Surinamers dan hun gemeenschapszin tonen. Hij vindt het jammer dat het niet van lange duur is.

Bill Fung Loy van de vereniging ‘Vrienden van de Bloedbank’. Bij het Surinaams Rode Kruis is alle informatie beschikbaar over hoe een bloeddonor te kunnen worden.

Comments are closed.