Vreedzame betoging burgercollectief gaat door

Internaatdirecteur pleegt zelfmoord
juli 11, 2017
VSB WIJST OP HET BELANG VAN VETROUWEN IN DE RECHTSSTAAT
juli 12, 2017
Show all

Vreedzame betoging burgercollectief gaat door

Het besluit van president Desi Bouterse om de situatie rondom de positie van de procureur-generaal te herzien, heeft geen invloed op de voor vandaag geplande demonstratie van het Burgercollectief. Dit zegt vertegenwoordiger Curtis Hofwijks aan DWT.

De groep heeft naar aanleiding van uitspraken van Bouterse recentelijk tegen het Openbaar Ministerie (OM), besloten om in belang van de rechtsstaat een vreedzame ontmoeting bijeen te roepen op de stoep van het Hof van Justitie. Dat doet zij samen met The Next Generation, een organisatie die fungeert als waakhond van de economische en sociaalmaatschappelijke situatie.

De organisaties menen dat de staat “staatsrechtelijke ongehoorzaamheid” pleegt, als ze aan de rechtsstaat komt. “Wij als volk die op basis van onze democratie het beleid bepalen, zullen onze afkeuring tonen als de president uitlatingen doet aan het adres van de onpartijdige rechter of procureur-generaal.” De organisaties roepen de autoriteiten op om de handen af te houden van de rechterlijke macht. “We willen geen machtsstaat.” Hofwijks zegt dat de bijeenkomst vooralsnog voor één dag is gepland.

Comments are closed.