‘Vraagtekens bij methode Covid-onderzoek Universiteit’

Vandaag In Het Verleden – 18 januari 2021
januari 18, 2021
Aantal Covid-doden gestegen naar 145
januari 19, 2021
Show all

‘Vraagtekens bij methode Covid-onderzoek Universiteit’

Criticus Julian With wijst op tekortkomingen

Psycholoog Julian With plaatst grote vraagtekens bij het onderzoek naar de bereidheid van Surinamers om zich te laten inenten met het Covid-19 vaccin. Vrijdag werden de resultaten van de enquête overhandigd aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De kritiek richt zich in eerste instantie op het ontbreken van twee belangrijke voorwaarden waaraan voldaan moet worden bij wetenschappelijk onderzoek.

With stelt verder dat er een kanttekening kan worden geplaatst bij de uitkomst dat twee procent van de onderzochte groep besmet is geweest met Covid-19. Ook dat soortgelijke onderzoeken in het buitenland zijn gedaan klopt niet. Verder is er sprake van een tegenstelling in het onderzoek. Er wordt gesproken over onderzoek onder overwegend hooggeschoolde werkende jongvolwassenen, terwijl later blijkt dat ook zestigplussers een belangrijk deel vormen.

With baseert zijn kritiek op basis van een artikel op Starnieuws naar aanleiding van de overhandiging van het onderzoek aan minister Ramadhin. De onderzoekers mogen zich echter niet verschuilen achter mogelijke fouten in de berichtgeving, zegt hij.

Psycholoog Julian With. Hij pleit er verder voor het Covid-19 vaccin verplicht te stellen. Meer daarover in onze nieuwsuitzending donderdagmorgen.

Comments are closed.