Politie Nickerie houd dader brand visverwerkingsbedrijf na 5 maanden aan
september 11, 2019
Sportverslagen – 11 september 2019
september 11, 2019
Show all

VP spreekt op 26 september de VN toe

BUZA betreurt suggestieve berichtgeving reis en verblijfkosten

Vicepresident Michael Ashwin Adhin spreekt op donderdag 26 september namens president Bouterse de Algemene Vergadering van de VN toe.

Vaststaat dat vooral het standpunt van ons land ten aanzien van klimaatverandering en meer specifieker zeespiegelstijging aan de orde zal komen.

Dit zegt Miriam Mac Intosh, directeur Geopolitieke Aangelegenheden en Internationale Ontwikkelingssamenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In gesprek met onze verslaggever valt de BUZA topfunctionaris over de berichtgeving in een lokaal dagblad over de hoge reis en verblijfkosten.

Ze noemt de berichtgeving suggestief .Het bevreemdt haar ook dat de redaktie geen gebruik heeft gemaakt van de open communicatie die BUZA met de media onderhoudt.

Dan was het nieuws ook iets genuanceerder gebracht.

De reis van de VP en delegatie, die  later deze week begint in India en twee weken later in New York eindigt , kost naar verluidt 81.000 dollar.

Het is volgens BUZA duidelijk voor velen dat met de VN top de fares voor hotelkamers in de Amerikaanse miljoenenstad de pan uitvliegen.

Het belang van Suriname’s boodschap in de VN heeft vooral te maken met de standpunten, die ons land inneemt in internationale vraagstukken als klimaatverandering en de bedreigingen voor vrede op het Zuidamerikaanse continent.

Comments are closed.