VP bij opening Jaarbeurs: Vanaf januari pensioen voor alle werkers

Politicoloog Breeveld bij einde democratie maand: ‘Waarden democratie nog onvoldoende begrepen’
november 29, 2013
Specialist Pickering: ‘Nieuw zorgstelsel niet realistisch gebaseerd’
november 29, 2013
Show all

VP bij opening Jaarbeurs: Vanaf januari pensioen voor alle werkers

Alle werkende surinamers kunnen vanaf januari 2014 in aanmerking komen voor pensioen. “De overheid staat voor grote uitdagingen die nooit eerder zijn uitgeprobeerd. De informele sector zal de bijdrage moeten leveren en zal in beeld moeten worden gebracht.” Dit zei vice-president Robert Ameerali donderdag bij de opening van de Jaarbeurs 2013 van de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

De vp deed een dringend beroep op het bedrijfsleven om medewerking te verlenen bij het verschaffen van arbeid aan werkzoekenden. “We moeten werken aan de omgeving zodat u de overheid niet als concurrent ziet. Dat mensen heel graag bij u zullen willen werken omdat de voorzieningen die u als bedrijfsleven gaat geven, vanwege de wetgeving evengoed als bij de overheid, zoniet beter zijn.”

De vp benadrukte het belang van het minimumloon voor dit programma en zegt dat het gekoppeld is aan pensioenuitkering. Hij zegt dat werkers tenminste op basis van het minimumloon een premieheffing zullen moeten afstaan. Dat is belangrijk voor het welslagen van het pensioenstelsel, stelt Ameerali. Zo meldt DWT-Online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.