LVV betaalt €2,3 miljoen voor terrein Tawajari-polder

‘KOSTPRIJS EBS KAN NU NIET VEEL LAGER’
juni 2, 2016
Twee doden bij schietpartij Universiteit Californië
juni 2, 2016
Show all

LVV betaalt €2,3 miljoen voor terrein Tawajari-polder

Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft net voor de verkiezingen van vorig jaar bijna 94 hectare dat in grondhuur was uitgegeven, gekocht voor bijna SRD 10 miljoen. De koopsom is opgebracht op de post ‘Landbouw infrastructuur en export promotion’ van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).  Voor dit stuk land is ongeveer het equivalent van € 2.3 miljoen, tegen een dagkoers van toen SRD 4.15, betaald. Het ministerie van Financiën heeft de koopsom van bijna SRD 10 miljoen overgemaakt voor Global Vastgoed NV. Opvallend in deze transactie is de data waarop de documenten in orde zijn gemaakt, vermeldt nieuwswebsite Starnieuws.

Op 18 februari 2015 krijgt toenmalig minister van Financiën, Andy Rusland, de offerte van het terrein in het district Wanica.

Op 20 maart 2015 deelt ex-vicepresident Robert Ameerali in een missive de minister van ROGB mee dat de aankoop van het terrein is goedgekeurd door de RvM.

Op 25 maart 2015 vraagt RGB-minister Steven Relyveld zijn collega van LVV, Soeresh Algoe, met spoed om de autorisatie van het overeengekomen bedrag voor de koop van het terrein te effectueren.

Op 18 mei 2015 wijzigt vicepresident Ameerali de missive van 20 maart 2015. In die van 18 mei staat dat RGB het voorstel voor aankoop heeft gedaan op 27 april (en niet 5 maart zoals in de missive van 20 maart).

Op 20 mei 2015 tekent minister Rusland van Financiën voor de autorisatie van de aankoopsom.

Op 21 mei 2015 krijgt minister Algoe van LVV de factuur van de ‘schadeloosstelling’ van directeur Adjai Bhiekhemsing, van Global Vastgoed NV, aldus starnieuws. (starnieuws)

 

 

 

Comments are closed.