Voorzitter douanebond, Romeo Chin A Loi:‘Politiek houdt chaos douane in stand’

President Obiang zal inauguratie regeringstop bijwonen
augustus 7, 2015
Dagbladen overzicht 08 augustus
augustus 8, 2015
Show all

Voorzitter douanebond, Romeo Chin A Loi:‘Politiek houdt chaos douane in stand’

Wij voeren wetten uit en het beleid wijzigt ze”, zegt de voorzitter van de douanebond, Romeo Chin A Loi als reactie op de recente uitspraak van president Desi Bouterse, dat het flink rommelt binnen de douaneorganisatie. Volgens Chin A Loi heeft het staatshoofd niets nieuws gezegd.

De vakbondsleider, die zelf al veertig jaar bij de douane werkt, zegt dat overfacturering, rommel en chaos de kernwoorden van de afgelopen vier decennia zijn. Hij zegt dat wanneer de douane zaken die niet goed liggen bij de handel ontdekt, het de politiek is die maatregelen terugdraait. Diverse regeringen hebben getracht de organisatie te zuiveren, helaas zonder resultaat. Chin A Loi heeft ook niets gemerkt van een kruistocht tegen corruptie die President Bouterse bij zijn aantreden had aangekondigd. Hij zegt dat het gebeuren binnen de douane-organisatie mede door de politiek een kwaadaardig gezwel aan het worden is.

Het is duidelijk over wat er moet gebeuren met ambtenaren die over de schreef gaan. “De Personeelswet moet op hen toegepast worden.” Aanand Ramdjielal, voorzitter ‘Interim-managementteam hervorming douaneorganisatie’ is niet ‘happy’ met de uitspraken van de president. Hij zegt dat het SGS (Société Générale de Surveillance)-systeem dat in 2013 was ingevoerd, onder druk van het bedrijfsleven is stopgezet. Hij wilde naar zijn zeggen een steentje bijdragen om de “rommel”op te ruimen. Maar ook hij stuit op politiek onwil.

 

Comments are closed.