Deelnemers cursus HACCP getraind in voedselnormen
februari 12, 2020
10 Mobiel – John Gambier – 12 februari 2020
februari 12, 2020
Show all

Voortbestaan bacovebedrijf FAI onzeker

Leiding vertrekt naar Europa

De toekomst van de bananensector in Suriname ziet er niet hoopgevend uit. De top van bacovebedrijf FAI is uit het land vertrokken met achterlating van alle schulden. De ruim 1200 werknemers verkeren nu in grote onzekerheid. Van de regering is een injectie van USD 20 miljoen verspreid over 2 jaren gevraagd, maar dat beschouwd ze niet als een optie: het gaat immers om een private onderneming.

De regering is, als 10% aandeelhouder, wel bereid om over de brug te komen met USD 5 miljoen, maar dit schijnt niet te werken voor de leiding van FAI. De regering ontfermd zich inmiddels over het personeel, maar voor wat betreft de toekomst is dat nog koffiedik kijken, laat LVV-minister Rabin Parmessar weten.

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij, over de problemen bij bacovebedrijf FAI. De bedrijfsleiding heeft de operaties in Suriname stopgezet en wil alle belangen overdragen voor het symbolisch bedrag van 1 USD. De regering is niet te spreken over de wijze waarop de FAI-top heeft ingepakt en terug naar België is vertrokken. Alle problemen liggen nu op het bord van de regering.

Comments are closed.