Voorlopig geen gesprek met minister over kosteloze rechtsbijstand

Hof president accepteert ‘sorry’ minister Van Dijk-Silos
november 3, 2015
EBS-werknemers zien af van actie
november 3, 2015
Show all

Voorlopig geen gesprek met minister over kosteloze rechtsbijstand

De Deken van de Orde van Advocaten, Harish Monorath, denkt voorlopig niet aan een gesprek met de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, over de uitbetaling van advocaten, namens de overheid, voor kosteloze rechtsbijstand. Het lag in de bedoeling om vrijdag hierover te praten maar het gesprek is niet doorgegaan.

De Ware Tijd Online meldt verder ook dat de orde voorlopig geen behoefte heeft aan contact met de minister omdat ze tijdens haar toespraak op diezelfde dag ter gelegenheid van de opening van de advocatenopleiding, flink heeft afgegeven op het Hof van Justitie en de advocatuur. Monorath keurt dit gedrag af en zegt dat de Orde teleurgesteld is in de minister. De advocatenorganisatie bespreekt deze kwestie op een ledenvergadering.

De strafpleiters hadden besloten om vanaf oktober geen kosteloze rechtsbijstand meer te verlenen voor de overheid totdat die haar financiële verplichtingen was nagekomen. Uiteindelijk besloten ze om eerst te communiceren met de bewindsvrouw, alvorens verder stappen te ondernemen. De advocaten wilden Van Dijk-Silos de tijd geven, omdat ze in augustus is aangetreden. Wat de bewindsvrouw moet doen volgens Monorath, is ervoor zorgen dat de advocaten hun geld krijgen. Indien dat niet gebeurt zal de dienstverlening worden gestaakt.

 

Comments are closed.