Voorlees en vertel campagne moet taalontwikkeling kind verbeteren

Korps Penitentiaire Ambtenaren start met kaderopleiding
maart 6, 2018
STREI activiste gaat confrontatie met president aan op de markt
maart 6, 2018
Show all

Voorlees en vertel campagne moet taalontwikkeling kind verbeteren

Ook dit jaar wordt de internationale voorlees- en vertel dag in ons land op verschillende scholen in stad en district voortgezet. Een aantal bekende personen wordt dan uitgekozen om zowel op basisscholen  en het MULO, een verhaal voor  te lezen en of te vetellen.

Lezen is niet alleen heel belangrijk voor de taalontwikkeling van elk kind, maar lezen leert kinderen de lessen ook beter begrijpen zegt Sjachnaaz Pengel, coördinator van de voorleescampagne op OS Tammenga, een basisschool in het gelijknamige resort.

Personen uit de mediawereld, maar ook de Politie vertegenwoordigt door de Buurt manager en het Districtscommissariaat Paramaribo Zuid-West toonden zich maandag bereid om een leesvoordracht te presenteren aan de jongeren van de Tammenga school aan de Asidonhopostraat. We nemen u mee naar het volgende verslag.

U hoorde Sjachnaaz Pengel, coordinator van de Voorlees campagne op OS Tammenga school aan de Asidonhopostraat. In de praktijk staan kinderen uit sociale buurten veelal bloot aan heel wat gevaren uit de omgeving. Volgens Sjachnaaz Pengel dus heel erg belangrijk dat deze doelgroep positief beïnvloedt door bv educatieve activiteiten met en voor hen te organiseren.

Comments are closed.