Voor het eerst sinds 1973 Syrische raketten op Israël

Jean-Marie Le Pen uit partij gezet
augustus 21, 2015
Google stopt met griepoverzicht
augustus 21, 2015
Show all

Voor het eerst sinds 1973 Syrische raketten op Israël

2015-08-20 18:07:14 epa04890423 Israeli soldiers inspect a fire near Kfar Sold, north of Israel, caused by four missiles fired from the Syrian side of the Israeli-Syrian border hitting open areas in the Golan Heights and Galilee, causing the fire, on 20 August 2015. Israeli Air Force struck targets in Syria in response, Israeli army spokesman says, the firing originated in Quneitra area of Syria side of the border, where Hezbollah is active. EPA/Ancho Gosh/ JINI ISRAEL OUT

Syrische militanten hebben raketten afgevuurd op het noorden van Israël. De projectielen veroorzaakten brandjes op een akker, maar er zijn geen gewonden gevallen. Omwonenden werden door sirenes gewaarschuwd voor de raketten. Het was de eerste keer sinds de Jom Kipoeroorlog in 1973 dat raketten uit Syrië in Israël terechtkwamen. De afgelopen jaren is er wel enkele keren met mortiergranaten en vuurwapens op Israël geschoten.

De raketaanval van vanmiddag is niet opgeëist, maar volgens Israël was het het werk van de door Iran gesteunde groep Islamitische Jihad. Verder zegt Israël dat de Syrische regering medeverantwoordelijk is voor aanvallen vanuit Syrië. Het Israëlische leger zegt dat er met geweld is gereageerd op de beschieting, maar wilde daar niet over uitweiden. Volgens het Syrische staatspersbureau SANA heeft een Israëlische helikopter overheidsgebouwen bestookt. Ook daarbij zou niemand gewond zijn geraakt.

Comments are closed.