Voor eind 2015 drie leeuwen in de dierentuin

Ruim 400 ton kwik sinds begin 90 terechtgekomen in milieu
mei 7, 2015
Sport 07 mei
mei 7, 2015
Show all

Voor eind 2015 drie leeuwen in de dierentuin

Het Telecommunicatie Bedrijf Suriname (Telesur) en Staatsolie N.V. hebben al toezeggingen gedaan en een symbolische cheque van SRD 130.000 overhandigd aan de algemeen directeur van de Paramaribo Zoo, John Altenberg, voor het opzetten van een leeuwenverblijf. Dit is het eerstvolgende project dat de Stichting Dierentuin Suriname wil aanpakken voor het einde van 2015. Die leeuwen zijn er al, maar vertoeven nog in Europa. Pas als het leeuwenverblijf klaar is, worden de leeuwen getransporteerd naar Suriname. “Leeuwen zijn een onderdeel van het thema ‘Afrika’.

Gezien onze voorouders uit Afrika afkomstig zijn, werken we met dit thema,“ aldus de Zoo-directeur. De directeur merkte verder op alles in het werk te stellen om de leeuwen voor eind van het jaar naar Suriname te halen. “Het gaat om één leeuw en twee leeuwinnen”, zegt de directeur. De beschermvrouwe van de Stichting Dierentuin Suriname, First Lady Ingrid Bouterse- Waldring, heeft ervoor gezorgd dat de looppaden verhard werden.

Tijdens de regentijd waren de looppaden niet gangbaar”, zegt de First Lady. Nu de looppaden verhard zijn, kunnen zowel seniore burgers die niet goed ter been zijn, als mensen met een beperking en personen die gebruik maken van hulpmiddel om zich voort te bewegen, ook genieten van de attracties die te bezichtigen zijn in de Paramaribo Zoo. Het “ministerie van Openbare Werken heeft de nodige ondersteuning hierbij gegeven”, zegt de First Lady.

 

 

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.