Minister Elias naar Washington en New York
september 24, 2018
Politie meldt twee berovingen in het weekeinde
september 24, 2018
Show all

Voor dit jaar geen verhoging SWM-tarieven

Aanleg nieuwe pvc-hoofdtransportbuizen in Paramaribo Noord begonnen

 

De door NH-minister Regillio Dodson aangekondigde tariefsaanpassing voor water gaat op kort termijn niet door. In gesprek met Radio10 geeft SWM-directeur Marlon Oosterling de verzekering dat de verhoging van de waterrekening er voor dit jaar niet in zit.

Wel doet de SWM-topman een beroep op verbruikers om zuinig te zijn met water en vooral de rekening op tijd te betalen, zodat er verder kan worden gewerkt aan de kwaliteit en beschikbaarheid van water.

Oosterling weet verder te vertellen dat in Paramaribo-Noord intussen een begin is gemaakt met de vervanging van oude asbestbuizen door een nieuwe pvc-hoofdtransportleiding.

In het voorbije weekeinde hebben de werkzaamheden zich geconcentreerd in de Commissaris Thurkowstraat ter hoogte van de Ma-Retraite Mall. Hierna volgt de hoofdtransportleiding langs de Anton Dragtenweg.

Met het nieuw pvc-systeem wordt de kans op het springen van buizen verkleind en zullen huishoudens en bedrijven in Paramaribo-Noord zich verzekerd weten door een hogere waterdruk

De SWM werkt ernaar, door middel van eigen besparingen en zonder prijsaanpassing, voorlopig te blijven investeren in de uitbreiding en het onderhoud van het waternetwerk, terwijl de dienstverlening verder wordt verbeterd. In het verlengde daarvan kunnen de aansluitkosten tegenwoordig, indien nodig, in kavels worden betaald.

Comments are closed.