Actie bij Telesur voor twee weken opgeschort
augustus 25, 2021
10 Mobiel – Regine Karijowiredjo – 25 augustus 2021
augustus 25, 2021
Show all

Volksgezondheidminister Ramadhin:

“Indienen petitie is smoes om vaccinatie te ontlopen”

De groep verontruste burgers die vorig week vrijdag een petitie indiende bij vicepresident Ronnie Brunswijk, willen daarmee alleen maar het vaccineren ontlopen. Dat is de conclusie die minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid trekt. In de petitie is Ramadhin beschuldigd van het bevorderen van apartheid, haat zaaien en discriminatie. De aanleiding hiervoor zouden zijn uitspraken in de media zijn geweest, over het ontwerp van een digitale pas voor gevaccineerde personen, bij het betreden van onder anderen ziekenhuizen. Daaruit valt te halen wordt gesteld, dat Ramadhin in feite toestaat dan wel zich onmachtig opstelt, dat mensen die niet zijn gevaccineerd het recht op gezondheidszorg wordt ontnomen. Dat naast andere rechten, zoals staat in de petitie. De bewindsman zei dat het ministerie voorbereid is op acties als deze van de zogeheten ‘niet-vaxxers’.

Hij gaf verder aan dat er nog steeds mensen zijn die ongefundeerde uitlatingen doen over het vaccineren en mogelijke gevolgen. Hij maakt duidelijk dat de laatste cijfers aangeven dat 92 procent van de personen die zijn opgenomen in het ziekenhuis met een COVID-besmetting, niet zijn gevaccineerd.

Een van de opvattingen van de indieners van de petitie is dat geen van de coronavaccins door de Amerikaanse Food and Drugs Association (FDA) is goedgekeurd en dus niet gebruikt zouden moeten worden. De minister stelt dat het Pfizer-vaccin intussen de status van “full approval” heeft bereikt.

De reactie van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, op de petitie die een aantal verontruste burgers vorige week hebben ingediend bij vicepresident Brunswijk, over de vaccins die gebruikt worden in de strijd tegen het coronavirus.

Comments are closed.