Volksgezondheid stimuleert gezonde leefstijl met fietstocht

Erik Panneflek: Dreigen met economische sancties tegen Rusland om inlijving Krim blufpoker VS en West-Europa
april 7, 2014
Tarrus Riley deelt zijn leven als Caribisch artiest
april 7, 2014
Show all

Volksgezondheid stimuleert gezonde leefstijl met fietstocht

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zondag een fietstocht georganiseerd in het centrum van Paramaribo. De tocht is onderdeel van een districtentour. Daarbij zullen alle districten jaarlijks minimaal een keer worden aangedaan.

Dino Kappel, directeur van New Dominium, het bedrijf dat de activiteit coördineert, zegt dat het ministerie samen met de International Development Bank een plan heeft beraamd om personen te motiveren om te bewegen. “Dit omdat overgewicht teveel voorkomt in de samenleving. Naast het bewegen moet men ook letten op een gezonde leefstijl.

Behalve een gezonde geest is een gezond lichaam ook noodzakelijk.” Tijdens de activiteit zijn de deelnemers gevraagd te letten op hun gewicht in verhouding tot hun lengte. Ook de bloeddruk moet nauw in de gaten gehouden worden, laat de directeur optekenen. Ongeveer tachtig fietsers deden mee aan de tocht die was uitgezet over een route van 7.2 kilometer en ongeveer een uur duurde. Over ongeveer drie weken is het district Wanica aan de beurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.