Voetbaltrainers Suriname en Guyana gaan alles uit de kast trekken

Digitale technologie niet meer weg te denken
maart 16, 2019
Dorpen Zuid West via luchtbrug van water voorzien
maart 16, 2019
Show all

Voetbaltrainers Suriname en Guyana gaan alles uit de kast trekken

Oefeninterland podium uitwerking voorbereidingen zegt Gorré

Zowel de nationale voetbalselectie van Suriname als het team van Guyana zal zaterdagmiddag alles uit de kast trekken. Beide coaches, Dean Gorré en Walter Moore, hebben verzekerd dat er geweldig voetbal te zien zal zijn. Vrijdagavond op een persconferentie in Nickerie zei de Natio-trainer dat de oefenwedstrijd moet uitwijzen hoe goed het nationaal team is voorbereid. De wedstrijd van zaterdag 23 maart in CONCACAF Nations League Cup-verband tegen St Kitts en Nevis is volgens hem een heel belangrijke, op weg naar het wereldkampioenschap. De spelers moeten de technieken en tactieken tonen waarop ze zijn getraind de afgelopen periode, maar tegelijk strijden voor een basisplek in de selectie voor volgende week.

Het team van Guyana is al 8 weken in trainingskamp voor de wedstrijd volgende week tegen Belize, aldus coach Moore. Voor hem is de uitkomst van deze interland minder belangrijk. Zijn ploeg speelt nu met 3 spelers die in het buitenland actief zijn; de overige buitenlandse spelers van zijn elftal komen pas zondag aan in Guyana. Volgens Moore zet de partij gewoon de maat voor de komende CONCACAF-wedstrijd.

Het is voor het eerst in de Surinaamse voetbalgeschiedenis dat een interland wordt gespeeld in een district. Het is een unicum voor zowel Nickerie als de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De interland, die officieel bij FIFA staat aangemeld, wordt ook geleid door een Surinaams arbiterstrio.

Comments are closed.