Kaloti Suriname Mint House vandaag open
februari 20, 2015
Chinees Nieuwjaar uitbundig gevierd
februari 20, 2015
Show all

Voetbalcoach Stan Duyzer overleden

Voetbalcoach Stanley Duyzer is woensdag overleden. Maandag vierde hij nog zijn tachtigste verjaardag. Zo meldt DWT-Online. Duyzer ging tijdens zijn voetballeven door als iemand die als geen ander passie had voor het opleiden van jongeren. Hij had als trainer van de clubs Robinhood Jeugd en de Rest, een fijn gevoel om het natuurtalent op te sporen en de ruwe diamanten zodanig te slijpen om de top te bereiken.

Stan A-Kum, jarenlang bestuurslid van Robinhood, bevestigt de bevlogenheid van Duyzer bij de vorming van de jeugd. “Sommigen vonden hem koppig, maar de meeste supporters geloofden in zijn overtuiging, de juiste weg te volgen”, merkt A-kum op. Aan het einde van de rit bleek hij daadwerkelijk kwaliteitsproducten af te leveren aan de hoofdmacht van Robinhood, voegt A-Kum er aan toe.

Job Berenstein, ook bekend om zijn sterke bemoeienis met de jeugd, zegt over Duyzer: “Ik heb veel van hem geleerd. Vooral de wijze waarop hij de jongens discipline bijbracht viel op. Hij was er niet vies voor spelers die zonder behoorlijke redenen laat verschenen, terug te sturen naar huis. Berenstein herinnert zich een opmerkelijke uitspraak van de voetbalcoach: “Hij zei: ‘Ik doe geen dingen die men wil hebben, maar dingen die het voetbal wil.'”

1 Comment

  1. Regillio Wyndal schreef:

    Sterkte aan de fam ben ook voetbalspeler in het verleden onder zijn leiding geweest bij voetbalclub De Rest. 1 van de beste trainer in Su geweest. One love 2 the fam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.