Voedselbank wil ook “educatie verdelen”

10 Mobiel – Widjai Jankipersad – 6 maart 2019
maart 6, 2019
Bewustwordingsproces inheemsen verloopt moeizaam
maart 6, 2019
Show all

Voedselbank wil ook “educatie verdelen”

Aantal hulpzoekende gezinnen neemt niet af

De voedselbank van Stichting Delaiah Family bestaat dit jaar 5 jaar. Hun doelstelling luidt: verbeteren van de leefomstandigheden van kansarme gezinnen, middels toegang tot voedsel, educatie en een veilige woonomgeving. Het aspect voedsel is al aardig goed gelukt, maar voor haar 5-jarig bestaan wil de voedselbank gaan fundraisen voor educatie, zegt voorzitter Olivia Simson.

Voor het educatief gedeelte voert de stichting gesprekken met verschillende organisaties om samen een soort ‘lespakket’ samen te stellen. Zo zal de minderbedeelde klanten van de voedselbank toegang worden geboden tot opleidingen en cursussen. Simson geeft echter aan de sponsoring momenteel niet gaat zoals het zou moeten, waardoor de vrijwilligers soms minder voedsel uitdelen. Ze betreurt het want door de situatie in het land neemt het aantal hulpzoekenden niet af.

Sinds haar oprichting in 2014 heeft de Stichting Delaiah Family met haar voedselbank zeker 380 gezinnen ondersteund. Dat voor een periode van niet langer dan 3 jaar. De stichting gaat dit jaar eindelijk een van haar andere doelstellingen, het voorzien van educatie aan kansarme gezinnen, met behulp van andere organisaties op poten zetten.

Comments are closed.