Vluchtinformatie EgyptAir bevestigt rook in wc en elektronicagedeelte

“Personeel ’s Lands Hospitaal wil uiterlijk donderdag salaris”
juni 30, 2016
Dodental door aanslag op luchthaven Istanbul loopt verder op
juni 30, 2016
Show all

Vluchtinformatie EgyptAir bevestigt rook in wc en elektronicagedeelte

Onderzoek naar de data uit het neergestorte toestel van EgyptAir heeft uitgewezen dat er voor het neerstorten rook is gedetecteerd in de wc van het toestel. Ook was er rook in het gedeelte waar de elektronica opgeslagen lagen. Dat heeft de onderzoekscommissie woensdag laten weten in een verklaring. Het is het team gelukt alle vlucht-data uit de zwarte dozen van het toestel te downloaden.

Uit de wrakstukken van het voorste deel van het toestel hebben de onderzoekers kunnen opmaken dat de temperatuur daar het hoogste was tijdens het neerstorten. De voicerecorder van de cockpit is nog niet geheel gerepareerd. Hierop staan de gesprekken die de piloten vlak voor het neerstorten voerden. Eerder deze week lieten de Egyptische onderzoekers al weten dat de apparatuur met de data gebruikt kon worden voor het onderzoek. De openbaar aanklager in Parijs is maandag een strafrechtelijk onderzoek begonnen in verband met de crash van vlucht MS804 van EgyptAir vorige maand. De aanklager denkt op dit moment niet aan terrorisme.

De Airbus A320 stortte op 19 mei tijdens een vlucht van Parijs naar Caïro met 66 mensen aan boord in de Middellandse Zee. De piloten maakten geen melding van problemen voor het vliegtuig van de radarschermen verdween.

Comments are closed.